dilluns, 6 d’octubre del 2014

Jordina Tür Alló, l'ull de l'huracà

Ja només faltes dues setmanes pel llançament de L'ambaixador de Confínia i comença a ser l'hora que conegueu els nostres personatges. Avui us parlaré de la Jordina, que serà sempre el centre de les trames, tant en aquesta entrega com en posteriors, i per això us la presento com l'ull de l'huracà.

La protagonista de L'ambaixador de Confínia és la filla de la Reina de Desèrtia, i compleix dinou anys el dia que comença la trama. A partir d'aquest moment, la Jordina es convertirà en major d'edat i rebrà la notificació del seu Alfa, esdeveniment esperat amb impaciència i il·lusió per totes les noies cívilits.

Malgrat tenir una estatura mitjana i complexió normal, el seu aspecte és poc comú entre els habitants de Desèrtia. Per començar, els ulls ambre la converteixen en una raresa en una societat on tothom els té marrons. També els cabells la diferencien, doncs tot i ser rossos com els de la majoria, tenen un lleu to rogenc gens usual; i a la pell de les galtes se li intueixen pigues incipients que ella no ha vist mai en ningú més.

De totes maneres, la Jordina no és especial només pel seu físic: tossuda, obstinada i intransigent, forma part de la minoria de persones de la Societat Perfecta que no està conforme amb el destí que li va imposar el genealogista que va donar llum verda a la seva concepció. Aquesta impossibilitat per doblegar-se davant les normes ha desembocat en un bon nombre de petites infraccions que la noia ha pagat amb serveis a la comunitat.

Dinàmica i alegra, la Jordina és la mitjana de tres germans (la Líria és la gran i l'Huc el petit), sense comptar la Irisa, que va morir en mans dels salvatges quan era només un nadó. La Jordina va encaixar molt malament la notícia el dia que la va descobrir, justament quan entrava a la difícil etapa de l'adolescència. Des d'aquell moment, va retreure-li a sa mare que no fes res per venjar la memòria de la Irisa, i va començar a insistir que la deixés ser militar per poder-ho fer ella en persona. Com que la Reina no va cedir, la Jordina va canviar d'estratègia i va sol·licitar aprendre a pilotar càpsules voladores. La seva mare no es va poder negar a aquesta petició perquè la Jordina està destinada a ser Directora General del Departament de Transports així que, als disset anys, va començar a sobrevolar Desèrtia amb l'esperança secreta de poder anar algun dia fins a Confínia i venjar la seva germana.

Ha passat molt temps des que la Jordina va saber la veritat sobre la Irisa, i el seu odi vers els salvatges no ha fet res més que augmentat. Però haurà d'anar amb compte amb els actes del seu caràcter impulsiu perquè, assolida la majoria d'edat, seguir desafiant les normes pot portar-li conseqüències que ni la Reina en persona poden evitar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada